24.4.2017

MODIFIOITU KETOGEENINEN DIEETTI LAPSELLE VAIKEAN EPILEPSIAN HOITOON


Niin koitti tämäkin maanantai. Tänään aloitettiin O:lle ketogeeninen dieetti sairaalassa. Täällä on nyt tarkoitus olla yötä päivää ainakin 5 vuorokautta. Monta kuukautta kerkesimme miettiä ja pyöritellä edes takaisin asiaa etukäteen. Mielessä on pyörinyt hirveästi kysymyksiä. On ollut epävarmuutta, pelkoa, toivoa, ahdistusta ja kaikkea noiden väliltä. Miten onnistumme? Auttaako dieetti Csws-epilepsiaan? Kuinka paljon tällainen hoitomuoto tulee rajoittamaan elämäämme?


Ketogeenisessä dieetissä hiilihydraattien määrää rajoitetaan, jolloin energia tulee pääasiassa rasvoista ja proteiinista. Aivot käyttävät energialähteenään ketoaineita glukoosin sijaan. Ei tiedetä tarkalleen, miksi ketoosi auttaa joihinkin epilepsioihin. Tutkimusten mukaan ketoosin avulla on saatu hyviä tuloksia epilepsian hoidossa.


AAMUPALA


Ketoosi on aloitettu O:lle siten, että jokaisella aterialla saa olla 4g/hiilihydraatteja. Päivässä hiilihydraatteja saa tulla yhteensä 20g. Laitan tähän tämän päivän aterioista kuvat. Osasta O kerkesi jo syödä ruokaa.. Taisi olla nälkäinen poika ja hidas äiti. :D Mutta jotain osviittaa saatte näistä, että millaisia ruokia modifioidussa ketogeenisessä voi syödä. Seuraavassa tekstissä voin sitten eritellä tarkemmin ruoka-annoksia.

LOUNAS

Maanantai päivä on sisältänyt mittauksia, verikokeita, syömistä uutta opetellen, leikkimistä, dvd:n katselua, pallomerta, lukemista jne... 


VÄLIPALAPÄIVÄLLINEN


ILTAPALA

Iltapalan kans kävi semmoinen kämmi, että keittiöltä ei tullutkaan O:lle ruokaa. Eipä me tästä hätkähdetty. Heitettiin muna pannulle ja kinkkua sekaan. Illan hiilarit otettiin mandariinista ja maha tuli täyteen.O jaksoi leikkiä ja juosta aamusta iltaan saakka. Uni tulikin jo puoli 9 aikaan. Huomenna jatketaan opettelemista, mutta kaiken kaikkiaan tämä on ollut hyvä päivä. Huomiseen lähdetään yhtä hyvillä fiiliksillä. Kyllä tämä tästä ja kyllä me opimme. Vaikka nakki kerrallaan. ;)

14 kommenttia:

 1. Jaksamisia sinne taas uuden edessä. Todella toivotaan täällä, että uudesta dieetistä olis apua! <3 -Noora

  VastaaPoista
 2. Kiitos huumorin sävyttämästä kirjoituksestasi. Voi, miten ihailenkaan asennettasi. Toivotaan, että dieetti puree. Kaikkea hyvää teille tälle(kin) viikolle.

  VastaaPoista
 3. Olette te todellinen taistelijapari. Pirjo Espoosta

  VastaaPoista
 4. Ihanalla asenteella uutta päin! 😚 Toivotaan, että Onni saa apua tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella toivotaan, että tästä olis hyötyä. Onneksi tällaista voi aina lähteä kokeilemaan ja purkaa sitten pois, jos hyötyä ei saada. Mielestäni parempi kokeilu, kuin lääkkeet.

   Poista
 5. Mukava kuulla että oletta päässy hyvin alkuun. Meillä sama edessä parin viikon päästä. Toivottavasti meillä alkaa yhtä hyvin. Opitta ihan varmasti, tsemppiä. Terv.sara-leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dieetin vaativuuteen nähden ollaan päästy hyvin alkuun. Tarkkaa matematiikkaa tämä on :D. Vielä kun saadaan järjestettyä ruokailutilanteet niin, että O ei huomaa mitään erityistä, vaan keskitytään olennaiseen eli syömiseen. Toivotaan, että teilläkin alkaa hyvin ja tsemppiä sinnekin! <3 :)

   Poista
 6. Hei! Eksyin blogiisi sattumalta. Olipa ihana nähdä tuttuja rantoja kuvistasi! Minä sitten rakastan tuota paikkaa, joskus minusta vielä tulee pohjaskarilainen. Nuo karut heinäiset rannat, veden solina, lintujen taukoamaton huuto yöllä ja tuulen voimakas ja raikas tuulahdus. Niin karua, mutta niin äärettömän kaunista, koko sielua raikastavaa. Sinne sydän kaipaa aina uudestaan ja uudestaan. Tietysti tätä löytyy muualtakin Suomesta, mutta Pohjaskari viehättää minua ylitse muun :) Ihanaa että olette sinne päässeet asumaan, takuulla lapsillekin erinomainen paikka kasvaa ja tutustua luontoon!

  Toivotan myös onnea ja menestystä tämän uuden dietin kanssa :) Reippaita poikia teillä on, kaikkea hyvää elämäänne koko perheelle!

  VastaaPoista
 7. Onnistumisia sinne, kannattaa panostaa luomuruokaan ja hyvälaatuisiin lihoihin ja rasvaisiin kaloihin ja myös hyvälaatuisiin, maistuviin rasvoihin, niin ei tarvitse purkeista vitamiineja ja lisäaineita ottaa. Terveisin kuudetta vuotta modifoidulla Atkinsilla olevan tyttären äiti.

  VastaaPoista
 8. Oliko dieetistä apua? Ehtivätkö nakit alkaa kyllästyttää?

  VastaaPoista
 9. Mitä kuuluu? kirjotteletko enää tänne olenkaan? Hyvää syksyä teille! T. blogiisi ihastunut

  VastaaPoista
 10. Blogisi säännöllinen lukija kyselee, vieläkö kirjoittelet?

  VastaaPoista
 11. Olisi niin mukavaa lukea teidän kuulumisista taas

  VastaaPoista
 12. Viitsitkö kirjoittaa tänne jos olet lopettanut bloggaamisen kokonaan,kiitti!

  VastaaPoista

Jokainen viesti ilahduttaa minua, joten kiitos kun kommentoit! <3